Jakubovi pomáhal táta Roman (46). „Prostě si s otcem hrajeme. Děláme to pro radost sobě i lidem,“ řekl Jakub. Na rozsvícení o první adventní neděli pozvali celou vesnici a těší je i dennodenní návštěvníci ze široka daleka.

„Viděl jsem tu záři ze silnice. Nedalo mi to a musel jsem odbočit,“ hlásil zrovna muž, který přišel obdivovat výzdobu spolu s dětmi. Mnohé z malých hostů, kteří se den co den houfují před stavením, pozve táta se synem i na zahradu.

Elektřina se dá vydržet

„Lidé na sociálních sítích píší, že se nedoplatíme za elektřinu. Ale není to tak hrozné. Jelikož jde od led diody, vyjde nás měsíc asi na 2,5 tisíce korun,“ zmínil Jakub. Mnohem nákladnější však bylo pořízení světýlek.

Rok od roku rodina přikupovala další a další, takže letos jich na domě visí asi za 100 tisíc! Nejdražší byl chytrý strom, jak mu Jakub s Romanem říkají. Neustále mění barvy. Dohromady výzdoba váží okolo tří metráků. Zářit bude až do 24. ledna.

Nejosvětlenější vánoční dům

Rekordmanem a titulem »Nejosvětlenější vánoční dům v Česku« se pyšní Václav Trunec z Chotovic na Svitavsku. Začalo to 200 žárovičkami a prozatím skončilo 74 405 světýlky! Na svém domě takhle pracuje letos už 20. rokem!

VIDEO: Takhle svítil dům v Chotovicích před dvěma lety. To měl "jen" přes 60 tisíc žárovek. 

Video
Video se připravuje ...

Nejosvětlenější vánoční dům v Česku: Přes 60 tisíc žárovek žere jako 60 televizorů! Jitka Pecharová

Fotogalerie
17 fotografií