„V úterý jsme od technických pracovníků obdrželi informaci o poškození stromu. Na místo Ostravské městské lesy a zeleň povolaly specializovanou pracovnici v oblasti dendrologie, a ta po bližším prozkoumání doporučila strom odstranit,“ uvedl Jan Šumbera, jednatel výstaviště Černá louka, která má organizaci vánočního programu na starosti.

Techničtí pracovníci bezprostřední okolí stromu oplotili tak, aby zajistili bezpečnost návštěvníků.

Tipují nový strom

„Již teď máme ve spolupráci s Ostravskými městskými lesy a zelení vytipovaných několik stromů jako náhradu za tento jedenáctimetrový smrk ztepilý. Podle toho, jak rychle půjde odstranění původního stromu a zajištění převozu stromu nového, se Ostravané brzy dočkají jeho náhrady,“ doplnil. Strom se ve městě rozsvítil před necelými dvěma týdny.

Hned ve středu ráno začali pracovníci ze stromu sundávat osvětlení. Během dopoledne by měli mít hotovo a poškozený strom bude odvezen. „Během dnešního dne (středa) by měl být smrk z Masarykova náměstí odvezen a poklop, který kryje místo k usazení stromu, znovu zajištěn tak, aby návštěvníkům náměstí nehrozilo žádné riziko,“ zakončil Šumbera.

VIDEO: Vánoce v průměrné české rodině.

Video
Video se připravuje ...

Vánoce v průměrné české rodině Videohub

Fotogalerie
13 fotografií