Most, který je součástí silnice, která je významnou spojnicí mezi Ostravou, Hlučínem a dalšími obcemi na Opavsku, bude průjezdný od 19 do 5 hodin. Tedy v době, kdy se na opravě mostu nepracuje.  Kvůli opravě řidiči už několik měsíců musí využívat objízdnou trasu a především v ranní a odpolední špičce se na objížďce tvoří kolony.

Jeho uzavírka je ale nevyhnutelná, most už rekonstrukci nutně potřeboval. Necelé dva měsíce po začátku prací krajský úřad obdržel žádost o povolení nočního průjezdu osobních aut. Požadavkem se naši úředníci začali okamžitě zabývat a tuto záležitost aktivně řešili,“ uvedl náměstek hejtmana dopravu Radek Podstawka.

Otevře se možná dříve

„Je to vstřícný krok, který má místním lidem alespoň trošku v době rekonstrukce mostu zjednodušit život. Budeme sledovat, zda tato změna nezpůsobí nějaké komplikace, například v plynulosti veřejné dopravy. Pokud by se nějaké potíže objevily, budeme je okamžitě řešit,“ dodal Podstawka.  

Práce na opravách prý postupují dobře, takže je šance, že by se most mohl otevřít již koncem října. Původní plán počítal až s koncem roku.

VIDEO: Muž v Ostravě úmyslně skočil autu na kapotu! Neznáte ho?

Video
Video se připravuje ...

Muž v Ostravě úmyslně skočil autu na kapotu! PČR