„Strážník ji spatřil, jak se nebezpečně naklání přes mostní konstrukci. Nejdříve s ní začal mluvit, což však odmítala,“ popsal mluvčí ostravské městské policie Jindřich Machů.

S nepřítomným výrazem v obličeji mu pouze neustále opakovala, že chce skočit. Opakované pokusy o kontakt byly marné. Vypadalo to, že svůj záměr myslí vážně.

Nečekal a jednal

„Žena se začala vrchní částí těla nebezpečně naklánět přes zábradlí a opakovala, že skočí pod projíždějící vozidla. Strážník neváhal, přiskočil a strhl ji na chodník,“ vylíčil mluvčí.

Vzhledem ke stupňující se agresivitě ženy požádal o pomoc kolemjdoucího se stabilizací sebevražedkyně, než přijela hlídka a zdravotníci.

„Díky pohotové reakci strážníka a pomoci občana se nestala tragédie. Mladá žena je v péči lékařů a věc dále šetří policie,“ zmínil Machů.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

VIDEO: Muž chtěl skočit z mostu Legií v Praze, kolemjdoucí žena ho držela za ruku a policisté ho pak stáhli zpět.

Video
Video se připravuje ...

Muž chtěl skočit z mostu Legií, kolemjdoucí žena ho držela za ruku a policisté ho pak stáhli zpět. (19. července 2021) Policie České republiky