Hasiči v dýchacích přístrojích vynesli naprasklou a již prázdnou plastovou nádobu s persterilem, obsahujícím organický peroxid, před budovu. „Nádoba byla nevhodně skladována v normální kanceláři,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

„První ze tří zraněných osob, které se nadýchaly silných výparů, byla odvezena ještě před příjezdem složek IZS do zdravotnického zařízení, další z nich musela být v sanitce ošetřena na rukou,“ vypočetl Kůdela. Mládež byla v té době v jiné části budovy.

Nebezpečné nádoby přestěhovali

Hasiči později vynesli i další chemikálie a kbelíky s teplou vodou a jarem, kterou předtím kancelář s uniklou desinfekcí pečlivě vytřeli a řádně vyvětrali. „Poškozený obal od desinfekce, použitou teplou vodu s hadry, speciální rukavice a další použité pomůcky odvezli hasiči v chemickém automobilu na ekologickou likvidaci,“ doplnil mluvčí.

Nakonec ještě hasiči se zaměstnanci diagnostického ústavu vyhledali vhodnou skladovací místnost, přenesli všechny plastové nádoby tam a poučili zaměstnance, jak mají s chemikáliemi správně zacházet.

VIDEO: Únik kyanidu draselného v chemické laboratoři v pražských Běchovicích.

Fotogalerie
13 fotografií