Ještě před rokem byli kompletní milující se rodina. Manželova dcera i dvě společné děti už jim vylétly z hnízda a Zuzka se těšila, jak si s Petrem užijí jeden druhého. „Netrvalo to však ani rok a přišla ta nehoda,“ hlesla v slzách žena.

Těžká cukrovka

Nejenže se musela vyrovnat se ztrátou milovaného muže, ale navíc se jí zhoršil už tak vážný zdravotní stav. „Mám těžkou cukrovku, celiakii, nefungují mi správně ledviny a játra. Když je nejhůř, dojíždím na speciální léčbu do Prahy do IKEMu,“ řekla Zuzana.

Petrův příjem pro ni byl klíčový, přiznán má jen částečný invalidní důchod, který náklady nepokryje. „Nemám zaplacený nájem za dva měsíce, nemám na drahou speciální výživu, nemám na jízdenku na vlak do IKEMu. Navíc se trápím, protože stále nevím, proč vlastně Petr zemřel,“ klopí zrak vdova.

Našla práci jako prodavačka, což ale jejímu zdraví neprospívá. „Šest hodin v kuse za pokladnou fyzicky nezvládnu. Mám za sebou dvě směny a není to dobré,“ podotkla Zuzana Blokšová.

O peníze se dělili

Zuzana přiznala, že s manželem žili od výplaty k výplatě a peněz si příliš nenašetřili. Pomoci jí chce i kamarádka Helena, která ji kdysi u sebe zaměstnala jako brigádnici. „Je to moc hodná ženská. Možná až moc. Vydělané peníze s Petrem často věnovali příbuzným a dětem v rodině, chtěli jim dopřát více radosti,“ vysvětlila Helena.

Dodnes neobjasněná tragédie

Tragická autonehoda se odehrála u Chvojence na Pardubicku, kde do kamionu čelně narazila dodávka ostravských řemeslníků. Zahynuli v ní čtyři lidé včetně elektrikáře Petra. Údajně předjížděli na zákazu, což ale vyšetřovatelé nepotvrdili. „Možná mikrospánek?“ přemítá Zuzana.

Proč dodávka náhle vyjela ze svého pruhu do protisměru, neobjasnil ani záznam z kamery kamionu. Svědek, údajně předjížděný cizinec, měl z místa nehody ujet.

VIDEO: Irena (†46) zemřela v růžích, které sama sázela. Autem ji srazil vzdálený příbuzný a rodině se ani neomluvil.

Video
Video se připravuje ...

Irena (†46) zemřela v růžích, které sama sázela Karel Janeček

Fotogalerie
8 fotografií