Procházka mezi rybníky Čerpák a Mělčina pro ni skončila po pár metrech. „Nohou mi projela ostrá bolest a hned jsem ji měla celou od krve,“ vylíčila Petra Pyšková. „Nebylo to vůbec vidět,“ dodala. Její přítel našel a z půdy vyhrabal důmyslně maskovaný bodec!

„Někdo si s tím dal práci, je to vybroušený dva centimetry velký hrot natlučený do několik centimetrů velké dřevěné násady. Celé je to pečlivě zavoskované,“ popsal Petřin přítel Martin Witosz (30). „Odevzdali jsme ho na policii,“ dodal.

Video
Video se připravuje ...

Petra (26) šlápla na hrázích rybníků u Dětmarovic na Karvinsku na nastražený bodec a poranila si nohu. Michal Charbulák

Útok na chodce

Tahle zákeřnost je zjevně namířená proti lidem, neznámý šílenec bodce chystá v místech úzkých pěšin, kam se nedostanou cyklisté ani případní motorkáři, kteří by mohli někomu vadit. Lidé k hrázím chodí na procházky či běhat.

„Rybářům vadit nemohou, v místech, kde hroty byly, se chytat nesmí. Napadá nás nějaký zapšklý zahrádkář nebo šílený ochránce přírody, který tak „chrání“ ptactvo při hnízdění,“ přemítají Petra s Martinem.

Hlásí se další oběti

Petře s Martinem ozvalo už šest lidí se stejnou zkušeností. Obětmi jsou zatím „pouze“ dospělí a zranění nebyla příliš vážná. Ale…

„Manžel nemohl ani dojít domů... Nechci ani domýšlet, kdyby na to šlápl syn,“ říká například Monika Cyroňová, jejíž manžel na stejný hrot šlápl loni, zatímco její sousedka na jiném místě před 14 dny.

Kamarád partnerů dopadl stejně před rokem. „Bohužel na policii nešel. Tohle je ono,“ ukazuje Martin 10 cm velký předmět.

Všechny, kteří se chystají k rezervaci Karviná-rybníky, varuje: „Raději tam nedělat kroky, ale šoupat nohama! Asi oblast bude muset někdo obejít s detektorem kovů.“

Fotogalerie
14 fotografií