S Bohunkou se seznámil Martin před sedmi lety, a to při návštěvě kamarádky. „Krásný vztah to byl, i když jsme se samozřejmě dokázali i pohádat, to se přece stává. Před dvěma a půl lety však Bohunce diagnostikovali rakovinu,“ říká Martin.

Rakovina dělohy pomalu Bohunku připravovala o život. Přestože každý měsíc podstupovala bolestivé chemoterapie. Postupně ztrácela vlasy, nemoc z ní vysávala život jako o závod. Z kopce to šlo až do letošního 14. února, kdy vydechla naposled.

Neví si rady

„Bylo to přesně na Valentýna, zemřela o půl páté odpoledne. O mámu přišli Karolínka a Martínek, ale i její tři děti, které měla přede mnou. Dvě holky (8 a 13) mají u sebe její rodiče, já se starám ještě o nevlastního syna (15),“ uvedl Martin, ten den jí ještě k svátku zamilovaných stihl věnovat kolekci fotografií...

Video
Video se připravuje ...

Martin Kadlec zůstal na výchovu Martínka a Karolínky sám. Maminka Bohunka (†38) zemřela na rakovinu. Karel Janeček

Žije pouze ze sirotčích důchodů ve výši 12 tisíc, a protože nemohl kvůli smrti partnerky a koronaviru do práce, zadlužil se na nájmu. „Nemám dluhy jak poplatit. Potřebujeme začít zas žít alespoň trošku normálně,“ konstatuje Martin.

Dříve pracoval v dřevovýrobě. „Tím, jak nás to tu semlelo, jsem se dostal do šíleně těžké situace a neumím se z ní sám vymotat. Jde mi hlavně o ty naše děti, abych jim vytvořil lepší podmínky, než máme. Nevím, jak to udělat,“ dodává bezmocně.

Pokud byste se rozhodli Martinovi Kadlecovi a jeho dětem v jejich svízelné životní situaci pomoct, dá se s ním spojit na mobilu 730 993 594 nebo emailu: martinkadlec007@seznam.cz