Skleněnou sošku s jantarem může získat jednak jako kapela roku v kategorii populární hudba a ve stejné kategorii má šanci uspět i s písní »I přes to všechno« z jejího posledního alba.

Ceny Jantar se udělují v šesti hlavních oblastech. Jde o literaturu, výtvarné umění, uměleckou hudbu, populární hudbu, divadlo a za celoživotní přínos. „Přímo na galavečeru budou odhalena jména dvou osobností, které získají ocenění za celoživotní přínos,“ uvedl za organizátory Aleš Honus. Letos jde o třetí ročník.

„Součástí ceremoniálu s oceňováním laureátů bude 15. března galakoncert v aule Gong v Dolních Vítkovicích. Na galavečer budou pozvaní jak všichni nominovaní, tak i významní zástupci kulturního života z celého Moravskoslezského kraje,“ řekl Honus.

Různé světy

Akce je přístupná i veřejnosti, vstupenky jsou již v předprodeji. „Jde o jedinou událost v roce, během které se na jednom pódiu setkají špičkoví umělci z naprosto odlišných kulturních světů,“ doplnil Honus.

Na galakoncertu vystoupí klavírní virtuos Ivo Kahánek, sopranistka Veronika Rovná Holbová, kapely Mirai, The Truth Is Out There a Bratři Orffové, zpěvačka Vladivojna La Chia, muzikáloví zpěváci Lukáš Adam a Martina Šnytová a další. Většina účinkujících vystoupí za doprovodu dvacetičlenného orchestru a někteří i s dětským Přípravným sborem Permoník. Více najdete ZDE

VIDEO: Frontman kapely Mirai: Při cestě okolo světa dostal přes dr*ku a jedl se šváby!

Video
Video se připravuje ...

Frontman kapely Mirai: Při cestě okolo světa dostal přes dr*ku a jedl se šváby! Martin Balcar, Lukáš Červený