Policisté vypátrali a obvinili dvě ženy z toho, že se vetřely do bytů několika seniorů na Karvinsku, odkud odnesly peníze, platební kartu, ale také elektroniku nebo elektrickou kytaru. Způsobily škodu za více než 65 tisíc korun. „Obě ženy ve věku 35 a 37 let už byly dříve za majetkové zločiny trestány, starší z nich nyní skončila ve vazbě,“ sdělila policejní mluvčí Karolína Bělunková.

Starší z žen se v pěti případech nechala pozvat seniory do bytu. Používala vždy jinou legendu. „Například požadovala po seniorovi zaplacení dluhu jeho dcery, který měl činit několik tisíc. Před svým odchodem stihla ještě nepozorovaně odcizit z pokoje několik tisíc korun,“ uvedla Bělunková. Žena tak z bytu muže (78) odnesla téměř 20 tisíc korun.

Kradla i v čekárně u lékaře

Druhá žena jí pomáhala u dvou krádeží. Společně například z bytu babičky (83) odnesly peněženku s doklady a penězi, notebook a elektrickou kytaru. U muže (61) využily toho, že spadl na zem, a z bytu vzaly telefon a peněženku i s doklady.

Ukradené věci rozprodaly a peníze utratily. Ukradenou platební kartu navíc několikrát použily při placení. Policisté zjistili, že starší z žen navíc ukradla telefon z kapsy bundy v čekárně u lékaře.

VIDEO: Penzisté, pozor! Takhle vás okrádají drzí zloději a podvodníci.