Nesmí řídit a ještě si ve čtvrtek vpodvečer podle svědků dal honičku s policejními auty. „Policie letěla za ním s majáky a houkačkou, jeli směrem na Novou Ves, část Bohumína. Pak přišla bouračka,“ řekl Blesku jeden z místních obyvatel.

Příčinou nehody tak byla řidičova příliš riskantní jízda. „Nejspíše nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a v levotočivé zatáčce vjel částečně do protisměru,“ uvedla policistka Eva Michalíková.

Odnesli to bráška se sestrou

Místní lidé se tomu, že muž boural, vůbec nediví. „Nedávno naboural zaparkovaná auta ve směru na Starý Bohumín,“ zní jedna z reakcí na nehodu.

Střet s pirátem silnic bohužel odnesla také dvojice v druhém autě, podle informací Blesku sourozenci. „Žena utrpěla zranění páteře, chlapec byl zraněn lehce,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. Jejich zranění by naštěstí neměla být příliš vážná.

Těžce zraněn a trestně stíhán

Viník skončil hůř. „Musel být z havarovaného vozidla vyproštěn. Utrpěl těžké poranění, a to v oblasti horní a dolní končetiny,“ dodal Humpl. Muž byl na tom tak zle, že u něj nebylo ani možné provést dechovou zkoušku. Teď je ve vážném stavu v nemocnici.

„Policisté zahájili úkony trestního řízení ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ sdělila policistka Eva Michalíková. Muži hrozí až tři roky vězení.

VIDEO: Nedávná hromadná nehoda na D10: Srazilo se tam 12 aut a náklaďák.

Video
Video se připravuje ...

Hromadná nehoda na D10: Srazilo se tam 12 aut a náklaďák! Aktu.cz