Lékaři Leničce z Karviné diagnostikovali rakovinný nádor v lýtkové kosti. Zhoubnou nemoc objevili v prosinci úplně náhodou, při vyšetření zranění z tělocviku. Následovaly desítky ozařování a vysilujících operací. Holčička přišla o vlasy a musela nosit paruku. „Před dvěma lety před Vánoci se mi obrátil život naruby. Letos je to jiné,“ popsala Lenička Blesku.

Vyhazov z bytu

Dívku a její maminku letos postihla další rána. Pronajatý karvinský byt musely na podzim narychlo opustit. „Majitelka přišla s tím, že se musíme do týdne vystěhovat kvůli zvýšení nájemného,“ popsala maminka Pavla. Nyní už jsou v novém bytě, kde dívka společně s maminkou oslavily Vánoce.

Kamarádi umřeli

Lenička za poslední dva roky prožila velkou hrůzu. „Spousta kamarádů, se kterými jsem byla na onkologii v nemocnici, už umřela. Vím, že smrt chodí pořád někde okolo a nemoc se může vrátit,“ řekla Nedělnímu Blesku mladá slečna. Tu za pár týdnů čeká další vyšetření na onkologii v Brně.

Pošlete přání

Zatím má sběratelka více než 110 tisíc pohlednic a přicházejí další. Zatím je má uložené u babičky, to kvůli nedávnému stěhování. Napíšete jí a popřejete do nového roku?

Adresa je:

Lenka Konečná, Borovského 2333/29, Karviná-Mizerov, 734 01

Fotogalerie
55 fotografií