Britský zpěvák Rag'n'Bone Man v Ostravě zažije českou festivalovou premiéru. „Hit Human zná z rádií asi každý. Kdo ale navíc zažil open-air koncerty Rag'n'Bone Mana například na festivalech v Roskilde nebo Lollapalooza, tak dosvědčí, že jde o strhující zážitek. Skvělý mohutný hlas i šlapající kapela,“ řekla ředitelka akce Zlata Holušová.

Kapela Shaka Ponk vystoupila na festivalu už v roce 2014. Vítězové nejvyšší francouzské hudební ceny Victoires de la Musique a dvojnásobní držitelé MTV Europe Music Awards zůstávají francouzskou rockovou senzací i po vydání nového alba The Evol.

Program na 20 scénách

Osmnáctý ročník festivalu bude od 17. do 20. července 2019. Už dříve organizátoři uvedli, že přijede The Cure, Florence + The Machine, Mogwai, Mariza, Xavier Rudd a Lewis Capaldi.

Program na 20 scénách nabídne přes 350 programových bodů. Vedle koncertů více než 120 zahraničních a domácích kapel také diskuse mezinárodního fóra Meltingpot, dále divadla, workshopy, filmy, výtvarné instalace a další doprovodné aktivity.

VIDEO: Tomáš Klus (32) zazpíval před časem v Býčí skále, výtěžek koncertu šel plně na charitu.