„Dá se říci, že jsme Treffpunktem založili tradici plzeňsko-regensburgského setkávání. Je to takový náš malý Oktoberfest, který je ale daleko víc, než jen pouhým pivním festivalem. Plzeňskému publiku přivážíme bavorské muzikanty, sochaře, spisovatele. V loňském roce nás příjemně překvapila účast Plzeňanů v bavorských krojích, takže se i letos těšíme na příjemnou atmosféru,“ řekl ředitel DEPO2015 Jiří Suchánek.

 

Podle koordinátora festivalu Jindřicha Jindřicha je cílem představit Bavorsko. „Spolu s regensburgskými partnery jsme připravili rozmanitý program. Ten zahájí ve čtvrtek večer promítání němého filmu Ústřicová princezna oscarového režiséra a mistra komedie Ernsta Lubitsche z roku 1919, o hudební doprovod se postará Aljoscha-Zimmermann-Ensemble. Od pátku do neděle pak chystáme pestrý program všech žánrů a směrů,“ uvedl Jindřich s tím, že letošní novinkou bude česko-německý kabaret.

 

 

Bavorská dechovka i soul

 

V pátek odpoledne se vystřídá česká a bavorská dechovka, moderní soul & gypsy jazz z Bavorska i taneční vystoupení. Večer bude patřit kapelám Moodshake z Plzně a The Heimatdamisch, která přiveze mix rocku a bavorské hudby. „Je to nejlepší party-band v Bavorsku, kde na jejich koncerty chodí desetitisíce lidí,“ doplnil Jindřich.

 

Sobota přinese vystoupení žákovských orchestrů i plzeňských artistů Žongléros, taneční workshop a swingovou tančírnu. Večer zahrají Ivan Audes Orchestra, Scotty Bullock Trio a nakonec česko-bavorská diskotéka. Nedělní rodinný den nabídne vyžití pro děti i jejich rodiče. Vstup na všechny akce festivalu je zdarma. Podrobný program najdete ZDE

 

VIDEO: Oktoberfest se konal na konci září i v Brně.

Video
Video se připravuje ...

Oktoberfest se konal na konci září i v Brně. Markéta Malá