Tragédie se odehrála loni v březnu v Polance nad Odrou. Zranění vznikla za použití nejméně dvou nástrojů, útok pachatel vedl především na hlavu nebohé Sabiny, kde našli znalci 26 ran. Vrah pravděpodobně použil kovovou kuchyňskou pánev a kovovou část kladiva. „Šlo o útok likvidační s cílem poškozenou zabít, a to jakýmkoliv způsobem,“ stojí ve spisu.

Z domu Sabiny, kterou znal léta, a dokonce s ní měl mít poměr, vzal peníze a další cennosti za více než 110 tisíc korun.  Tělo mladé ženy našel její bývalý přítel Jan, který se ten den vracel z dovolené.

„Je mrtvá, úplně studená, ve hlavě je úplně rozseklá! Sabi, Sabi, to je konec. Má rozraženou tu lebku. Ježíši Kriste, ta lebka je úplně rozbitá! Normálně má obrovskou díru v lebce! Někdo ji zavraždil! Asi sekyrou do hlavy, paní!,“ četl se u soudu doslovný přepis Janova volání na záchranku.

Patrik u soudu vinu vytrvale popíral. Policii se ale při výslechu přiznal, později výpověď odvolal a tvrdil, že jej policisté zbili a k přiznání donutili. Mezi nepřímé důkazy proti Konečnému patřilo jeho chování před činem i po činu a krev ženy na jeho botách. Patrik se proti 20 letům ve vězení dovolal k Nejvyššímu soudu.

Ten verdikt nyní přezkoumá. Nejvyšší soud dovolání spolu se spisem převzal minulý týden. O podnětech v trestních kauzách zpravidla rozhoduje za několik týdnů až měsíců. Většinu jich odmítá.

VIDEO: Trest, který bych vrahovi Sabiny (†26) přál, už neexistuje, říká její přítel Jan.