Dvojčata na začátku školního roku třídní rozsadila. „Nebylo by to dobré, kdyby seděla pospolu v lavici. Jsou na sebe napojena, nesoustředila by se a nebyl by nikdy klid. Vybít se společně mohou v tělocviku a taky toho náležitě využívají,“ směje se třídní.

V sourozenecké dvojici Karolínka a Kuba Ligotští je jasně dominující malá Kája. „Spolu si i hrajeme, máme společné kamarády. Já mám ráda flétničky a paní učitelku,“ říká Kája. „Ségra mi hodně pomáhá, i s úkoly,“ přitaká malý fotbalista Kubík.

Štěpánu a Matyášovi Hrčkovým je také 7 let. „Nás baví fotbal a hokej. Ve škole máme nejraději přestávky a paní učitelku,“ sdělil Štěpán. Potvrdil, že drží oba při sobě a že si půjčují školní pomůcky, když je to potřeba. Rádi nosívají i stejné oblečení.

Adam a Lukáš Helisovi jsou o rok mladší než jejich spolužáci. Jsou i ze všech nejživější. „Děláme judo a rádi běháme,“ svěřil se Adam a už už se zase pustil pěstmi do brášky Lukáše. Všechny tři páry dvojčat si vedou ve škole moc dobře. Patří mezi jedničkáře.

V bohumínské části Skřečoň většina obyvatel žije v rodinných domech. Stejně jako všech 26 dětí ze třídy Pavlíny Kováčikové. Je zajímavé, že z tamní osady téměř každý rok vzejdou nějaká dvojčata…

Fotogalerie
4 fotografie