Příčina nehody se teprve vyšetřuje, podílí se na tom dopravní podnik společně s policií. Podle vyšetřovací verze jedna tramvaj narazila do zadní části tramvaje před sebou. Viníkem je s největší pravděpodobností jednapadesátiletý řidič tramvaje.

„Zřejmě nevěnoval náležitou pozornost situaci a opožděně zareagoval na před ním jedoucí tramvaj. Tato tramvaj měla zastavovat před křižovatkou,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Nikdo není v ohrožení života

Po srážce zůstalo ve vozech 13 zraněných.  Na místo vyslala záchranná služba čtyři zdravotnické týmy, ty zraněné ošetřily a převezly na úrazové ambulance fakultní a městské nemocnice.
Všechny zraněné osoby byly při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Jednalo se o osm žen a tři muže ve věku mezi čtyřiatřiceti a šestašedesáti lety,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl a ještě upřesnil: „Utrpěli vesměs středně těžká nebo lehká zranění v oblasti hlavy, hrudníku nebo páteře.“

Viník může dostat až pět let

Ani jeden z řidičů tramvají nebyl pod vlivem alkoholu. Viník nehody bude obviněn pro trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti. „Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ dodala Gabriela Holčáková.
VIDEO: Být řidičem tramvaje není jen tak. Podívejte se, jak musí být ostražití, aby zabránili nejrůznějším nehodám...
Fotogalerie
3 fotografie