V neděli po 14. hodině zasahovala záchranka u dopravní nehody motorkáře, který po policejní honičce narazil do auta, co jej pronásledovalo. Podle prvních informací z místa má těžká zranění. Nehoda se stala v Těšnovském tunelu v Praze 1.

„Krátce po druhé hodině zasahovala Zdravotní záchranná služba Prahy u nehody zřejmě policejního automobilu a motorky. Na místě záchranáři ošetřili muže (31), který měl mnohočetná poranění a následně jej převezli do Nemocnice Vinohrady. Dva z policistů byli také zraněni, ovšem jen lehce,“ popisuje pro Blesk.cz mluvčí pražské záchranky Jana Poštová.  

„Pět minut po druhé hodině si policisté z Pohotovostní motorizované jednotky všimli muže na motorce, který se jim zdál podezřelý. Poté, co jej chtěli zastavit, jim ale začal ujíždět. Nejdříve jel po Argentinské a následně se dostali do Těšnovského tunelu, kde se ho policisté v protisměru pokusili zablokovat. Motorkář do nich následně narazil a s těžkými zraněními si jej převzali záchranáři,“ říká mluvčí policie Tomáš Hulan.

„Podezření policistů se potvrdilo, tento muž měl už čtyřikrát vysloven zákaz řízení a právě mu probíhal třetí z nich, který měl skončit v říjnu a čtvrtý by trval až do roku 2019. Celou událost nyní prošetřují policisté oddělení dopravních nehod, kteří zjišťují příčiny popsané srážky a míru zavinění jejích jednotlivých aktérů,“ doplnil Hulan na závěr.
Fotogalerie
4 fotografie