Na základě Žondrova tipu byl brutálně přepaden advokát v Lysicích na Blanensku. Lupiči jej spoutali, bili a domáhali se peněz. Muž jim vydal platební kartu s PIN kódem. Okresní soud v Prostějově uložil Žondrovi 2,5 roku vězení a trest potvrdil i Krajský soud v Brně. Ve vězení skončili i tři lupiči.

Žondra v dovolání poukazoval na pochybnosti o vině a úmyslu spáchat trestný čin. Podle Nejvyššího soudu ale justice postupovala správně, nejsou žádné rozpory mezi provedenými důkazy, skutkovými zjištěními a právním posouzením.

Trestaný už předtím

Žondra byl už dříve trestán jako člen gangu, který přepadával seniory na Brněnsku, Prostějovsku, Hodonínsku, Vsetínsku, Olomoucku a Šumpersku. V roce 2012 za to dostal 7,5 roku vězení. Po odpykání části trestu byl podmínečně propuštěn a právě v době, kdy byl ještě v podmínce, poskytl lupičům tip.

Útok na Kvitovou

V samostatném řízení se Žondra zodpovídá z napadení tenistky Kvitové z prosince 2016. Útok se stal v bytě Kvitové v Prostějově. Pachatel ji pořezal na levé ruce, ve které tenistka drží raketu. Sportovkyně se musela podrobit komplikované operaci šlach všech prstů a několika nervů. K tenisu se po asi půl roce vrátila.

Krajský soud v Brně Žondrovi nepravomocně vyměřil osm let vězení za těžké ublížení na zdraví a porušení domovní svobody. Jedná se o souhrnný trest. Žondra vinu popíral. Proti rozsudku se odvolal obžalovaný i státní zastupitelství, které navrhovalo potrestat Žondru za vydírání s přísnější sazbou. O tom teprve bude rozhodovat Vrchní soud v Olomouci.

VIDEO: Za pořezání tenistky Kvitové dostal Radim Žondra  souhrnný trest osmi let. Odvolal se.

Video
Video se připravuje ...

Podívejte se na vynesení rozsudku v případě napadení Petry Kvitové iSport TV