Nádraží leží u jednokolejné trati Veselí nad Moravou – Hodonín, v těsné blízkosti silnice I/55 i vinařských sklepů v Plžích. Nachází se v dostupné vzdálenosti i od přístavu na Baťově kanále. Ten je jedním z největších v ČR.

Nádraží i s bytem

„Budova je rozdělena na čtyři samostatné části: čekárnu s pokladnou, sklad, WC pro ženy a muže a samostatně stojící rodinný dům s bytem 2+1,“ uvedla v oznámení aukce Barbora Nowak ze Správy železnic.

Video
Video se připravuje ...

Nádraží v Petrově na Hodonínsku je na prodej. Hynek Zdeněk

Společně s přilehlým pozemkem je vyvolávací cena nastavena na 5 106 000 Kč. Zájemci si mohou na Správě železnic domluvit prohlídku. Elektronickou nabídku je nutné poslat do 5. března. Vyhraje, kdo nabídne nejvíc.

Vinné sklepy i filmy

Zájemci mohou místo využít zejména s ohledem na turistický ruch. Na filmová místa, kde se natáčely scény ze snímků: Vlak dětství a naděje, Četnické humoresky, Jak básníkům chutná život, Slovácko sa nesúdí a Trhala fialky dynamitem, přijíždějí každoročně tisíce návštěvníků.

Přestože v Petrově denně zastavuje hned několik desítek vlaků, nádražní budova je zavřena už téměř 20 let. Je přesto stále udržovaná a kromě několika rozbitých oken je v dobrém stavu. Vinné sklepy v Plžích lákají turisty z Baťova kanálu i cyklisty. Mají odsud přímou cyklostezku přes Veselí nad Moravou až do Uherského Hradiště.

Fotogalerie
29 fotografií