Podle zprávy společnosti ČSAD Tišnov měl rozčílený řidič obsluhující pravidelnou vnitrostátní příměstskou linku jednat na základě mylné domněnky. Myslel si prý, že cestující na autobus napsali ruskou azbukou vzkaz „ZDOCHNI“ adresovaný přímo jemu. K tomu také údajně věděl, že minimálně jedna z dívek je ukrajinské národnosti. Z toho důvodu automaticky tyto pasažérky z činu osočil a posléze i z vozu vyhodil.  

„Vypadni“

Po opakovaném dotazu dívek 'Proč?' se řidič rozčiloval 'Tohle je naše země!' Ženy se snažily vyostřenou situaci dál vykomunikovat, avšak bez úspěchu. Řidič je nenechal domluvit a nekompromisně jim sdělil, ať počkají na další autobus. Podle zprávy ČSAD Tišnov s dotyčným prohřešek řešili už minulý rok.

„Uvedená situace byla s panem S. řešena již loňský rok, na základě nám zaslané stížnosti, kdy byl za toto nepřijatelné chování potrestán, tím byla pro nás uvedená záležitost uzavřena. Naše společnost se od jednání dotyčného pana řidiče distancuje. Jedná se o pochybení jednotlivce a ne celé naší společnosti, jejíž dobré jméno bylo tímto zveřejněním poškozeno,“ uvedl v oficiální zprávě jednatel společnosti Ing. Ladislav Sova.

Virální video vyvolalo silné reakce a rozhořčilo i režiséra Jana Hřebejka.