„Slabá žena na pokraji sil, na hranici života a smrti. Přála si už jen jedno. Jedno jediné velké přání: Vrátit se se svou maminkou na Ukrajinu. Vrátit se do svého domova daleko za Kyjev, ke své dceři, ke svým blízkým. Přála si vrátit se domů, aby tam mohla zemřít obklopena svými nejbližšími. Ta naděje jí dodávala poslední síly do života,“ popsali lidé z hospicu Girasole na sociálních sítích přání Natalie.

Velké riziko

Zařízení disponuje speciální paliativní sanitkou, kterou tak Natalii splnili její přání. Klientům na sklonku života pomáhá zažít poslední radosti. „Riziko úmrtí při cestě bylo velké, ale vůle Natalie ještě větší," popsal hospic Girasole na své facebookové stránce. Na konci minulého týdne se tak Natalie vrátila mezi své nejbližší.

Náročný převoz zvládla i přes varování lékařů s přehledem. Podporou při transportu jí byla maminka. „Paní Natálie je momentálně už doma, mezi svými. Já mnohokrát děkuji Girasole za ochotu a skvělou práci! Děkuji také správci ubytovny panu Pivoňkovi za iniciativu a úsilí, které vynaložil, a které nakonec vedlo k aspoň trochu šťastnému finále v této jinak velmi smutné záležitosti," reagoval kuřimský starosta Drago Sukalovský.

Povedla se nám velká věc. Povedlo se nám splnit velké přání. Asi poslední velké přání v životě paní Natalie,“ napsalo vedení hospice na sociální sítě.

VIDEO: Kam se obrátit s pomocí pro Ukrajinu

Video
Video se připravuje ...

Rekordní částky na pomoc Ukrajině. Kam se obrátit, když chcete pomoci Videohub

Fotogalerie
5 fotografií