Se slepým Drobkem se život nemazlil. Našli jej v bídném stavu na ulici. Dlouhá léta strávil v útulku v Kralupech nad Vltavou, letos na podzim našel azyl v psím hospici na Blanensku. Kříženec německého ovčáka a malamuta ve společenství dalších přestárlých psů ožil.

Drobek by si přál skutečný domov

Zakladatelka zařízení Eliška Vafková ale ví své. „Lidi, on by si přát DOMOV. Svůj vlastní, pravej, nefalšovanej domov, kde bude středobodem vesmíru. Kde bude velký pelíšek jen pro něj a panička nebo páníček s piškotem v kapse připraveným taky jen a jen pro něj,“ napsala na sociální sítě a rozjela velké pátrání.

Je slepý

Mohutný pes s hustým kožichem je nevratně slepý. Ale nezoufá si. „Našlapuje opatrně, chodí tzv. měsíční chůzí. Slyší a velmi hezky reaguje na volání, slepotu mu kompenzuje i velmi dobrý čich, takže se ve známém prostředí orientuje dobře, nenaráží, nepadá. A chutná mu, nejraději baští kuřecí konzervy,“ prozradila Vafková.

Drobek si nechá čistit oči, uši, miluje vyčesávání svého hustého kožíšku. Zvládá vodítko i jízdu autem. S ostatními obyvateli v Bukovince vychází dobře, ale domov u hodných lidí, to je zkrátka úplně něco jiného.

Drobek se vyfotil se Šebrlem

„Moc rád se mazlí, tulí, je šťastný s člověkem. Najdeme pro něj do vánoc nový domov?“ klade si otázku šéfová psího hospice. Její svěřenec už se stačil pořádně zviditelnit. Spolu s moderátorem Romanem Šebrlem totiž zapózovali v charitativním kalendáři.

VIDEO: Policejní specialistka Una našla domov v Bukovince

Video
Video se připravuje ...

Psí policejní specialistka Una našla nový domov Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
7 fotografií