„Zákaz vjezdu na náměstí Svobody výrazně poškodil nejen taxikáře, ale i turisty. Primátorka přitom s námi nekomunikuje,“ řekl mluvčí taxikářů Petr Kováč.

Svízelná situace

Ti se v 15 hodin shromáždili u bývalého fotbalového stadionu v Lužánkách, kde zdůraznili, že protest má širší dosah. „Míří i proti Boltu a Uberu. Zatímco taxi má stejné ceny, oni ale mohou účtovat stejnou cestu pokaždé jinak,“ vysvětlil mluvčí protestujících.

Kolem 16. hodiny se vydají taxikáři do ulic města Brna. „Budou tím komplikovat už tak svízelnou situaci v dopravní špičce," upozornil za policii Bohumil Malášek.

Kvůli chodcům

Primátorka zákaz vjezdu na náměstí Svobody vysvětlila tím, že auta v dané lokalitě ohrožují chodce. „Abychom je chránili, zakázali jsme carsharing (sdílení aut) a taxi služby,“ řekla Markéta Vaňková (45, ODS).

Náměstí Svobody Je společně s ulicemi Masarykova a Česká nejvíce frekventovanou částí Brna. Na pěší zónu mají od 1. července povolen vjezd pouze rezidenti, zásobování, vozy IZS, popeláři a poskytovatelé služeb typu stěhováci, instalatéři atd.

VIDEO: Taxikáři v Brně protestovali už v minulosti.

Video
Video se připravuje ...

Přibližně 70 brněnských taxikářů podpořilo protestní jízdou proti Uberu své pražské kolegy. Řidiče ale nijak neomezili. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
3 fotografie