„Předem musím říct, že se nejedná o mé vlastní recepty. Jde o receptury z různých obcí Jihomoravského kraje. Nejvíce mne překvapily Třísky. Jsou výtečné a přitom je zvládnu za půl hodiny,“ řekla Buriánová.


Recept je jednoduchý. „Zvážíte vejce i se skořápkou. Poté do nich vmícháte stejné množství moučkového cukru a polohrubé mouky. Umícháte dohladka. Plech vymažete včelím voskem, nebo dáte pečící papír. Na plech nalijete plátky asi dva cm široké. Pečete na 180 stupňů asi pět minut. Hned poté je natočíte na trubičky a můžete jíst,“ řekla pekařka.

S rodinou žije v domě, jehož základy slouží k bydlení již od 18. století. „Snažíme se přitom o soběstačnost. Našim cílem je, vše si sami vypěstovat a následně zakonzervovat,“ vysvětlila. Na Food Festu ve Slavkově představila i svou knižní prvotinu: Cestu z těsta, v níž je 82 receptů rozdělených podle ročních období.

VIDEO: Soutěž Peče celá země naučila spoustu lidí vařit.

Video
Video se připravuje ...

Peče celá země: Na co se můžeme těšit v nové řadě? Videohub