„Podle očekávání byl největší zájem o originální vítěznou raketu Petry Kvitové z Wimbledonu, za kterou nabídl vítěz částku 60 tisíc korun. Ostatní předměty se prodaly v řádech tisíců korun,“ řekl organizátor dražby, profesionální licitátor Josef Machů z brněnské Prokonzulty.

Pro dobrou věc se týden na internetu dražily sportovní artefakty s podpisy českých sportovců. Kromě rakety wimbledonské vítězky si lidé koupili například střelecké vesty olympijských vítězů ve střelbě Jiřího Liptáka a Davida Kosteleckého, dres z olympiády trojskokanky Šárky Kašpárkové, trikot hokejového mistra světa Petra Hubáčka, dresy basketbalistky Ivany Večeřové, beachvolejbalistky Soni Novákové či bývalého kapitána národního týmu volejbalistů Ivo Dubše.

Nové majitele má i basketbalový míč s podpisy hráček Žabiny Brno, míč s podpisy volejbalistek KP Brno, podepsané dresy fotbalistů Zbrojovky a Líšně, dres spurtéra Jána Svorady, dres trenéra a bývalého fotbalisty Petra Rady, startovní číslo s podpisy biatlonistů ze Světového poháru v Novém Městě nebo také rukavice a boty z Dakaru posádky Benzina Orlen Teamu.

Pomoc Ukrajincům

Ubytováváte doma uprchlíky, nebo jinak pomáháte Ukrajincům v ČR? Blesk spustil web ProUkrainu, kde najdou praktické rady i zpravodajství v  ukrajinštině, psaný lidmi, kteří si stejným procesem již prošli.

VIDEO: Halyna Sička prchla z Melitopolu s dětmi do Česka. 

Video
Video se připravuje ...

Halyna Sička prchla z Melitopolu s dětmi do Česka. Blesk.cz

15:58
19. 4. 2024

Polský premiér Tusk podle agentur oznámil zadržení občana Běloruska, který pracoval pro Rusy a objednal útok na Navalného spolupracovníka.

14:55
19. 4. 2024

„Od hybridního útoku Běloruska z listopadu 2021 proti Litvě, Lotyšsku a Polsku všichni víme, jak Putin a jeho spojenci využívají migranty k testování naší obrany a snaží se nás destabilizovat,“ řekla předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová během návštěvy Finska. „Teď se Putin soustředí na Finsko,“ dodala.

Helsinky koncem loňského roku uzavřely 1340 kilometrů dlouhou hranici s Ruskem v reakci na zvyšující se počet migrantů přicházejících z třetích zemí do Finska přes ruské území. Helsinky již dříve obvinily Rusko, že k hranici přepravuje žadatele o azyl z blízkovýchodních, afrických a dalších zemí, kteří nemají platné doklady, s cílem vyvolat migrační krizi. Moskva to popřela. Na začátku dubna Finsko uzávěru pozemních přechodů prodloužilo na neurčito a na seznam přidalo několik přístavních hraničních přechodů.

14:33
19. 4. 2024

Mezi osmi zabitými ruským bombardováním v Dněpropetrovské oblasti je osmileté a čtrnáctileté dítě. Úřady původně informovaly, že zemřel i šestiletý chlapec, šéf vojenské správy regionu Serhij Lysak ale později uvedl, že ač byl v těžkém stavu, lékařům se ho podařilo zachránit.

Dnipro vyhlásilo den smutku.

Kompletní online
Fotogalerie
89 fotografií