Provoz obřího nevěstince, který nabízel v dobách největší slávy až třicet prostitutek najednou, se v konkurenci privátů přestal majitelům vyplácet. Za zrhuba 60 milionů korun jej prodali.

„Bourání začalo v únoru,“ řekl Michal Doležel z kanceláře architekta města. Dělníci teď vyklízejí patra plné bot, kalhotek, podprsenek, hadříků a dalších pozůstatků po 27 letech placené noční lásky.

Populární nárožní růžový dům s mlýnem ve štítu s 21 komůrkami pro nevěstky, luxusními bary a vířivkami nahradí devítipatrový bytový činžák. Ten tam postaví developer Winning Estate, jenž kromě jiného sponzoruje hokejovou Kometu.

Na místě bývalého kabaretního baru vyrostou bytové jednotky 1+kk a 4+kk, které prý půjdou i propojit. Křiklavou růžovou fasádu, podle níž se orientovali Brňané i přespolní desítky let, vystřídá šedivá barva s prosklenými prvky a zelení.

V devadesátkách fungovalo v Brně na 35 nočních klubů a pět gay klubů. Pouliční prostituce ve městě prakticky neexistovala. Kluby teď nahradily priváty.

Vášeň za tisíce

Vášeň v Moulin Rouge nepatřila k nejlevnějším. Před uzavřením klubu se nabízela čtvrthodinka v soukromí, zvaná „private show“ za 1 500 korun. Hodinka už přišla na 3 500 korun a za apartmá s vířivkou vytáhl zákazník k šampaňskému za 2 000 dalších 6 000 korun.

Video
Video se připravuje ...

V Brně bourají vyhlášení "vykřičený dům" Moulin Rouge. Jiří Nováček

S motorkami odešly i společnice

Lesk drahého podniku, který byl nejznámějším nonstop night clubem v Brně a kde se točily občas i filmy (Playgirls), pohasnul v poslední dekádě. Pořádné zisky majitelé inkasovali prakticky už jen v týdnech, kdy se v Brně jela motocyklová Velká cena MotoGP. Ta však byla zrušena a tím pohasly i červené lucerničky nevěstince.

Devadesátky v Brně skončily

Symboly brněnských devadesátek jdou nyní jedna po druhé k zemi. Před třemi týdny se rozjela demolice ikonické Hošnovy vily. Šantán Ponrepo přestavěli na modlitebnu. Přežily už jen Lady Marion v Králově Poli z roku 1990, Hrstkovo království za Lužánkami v podobě Boby Centra z roku 1993 nebo štýřický M-Palác z let 1994-1997.

Kdo je zakladatel František Divoký?

František Divoký (73) je zakladatel sítě erotických podniků Moulin Rouge. V roce 2017 unikl pokusu o vraždu. Milenec jeho ženy Josef Kopriva (30) se ho pokusil shodit ze skály v brněnských Hádech. Divoký se ale zachytil a pomohli mu náhodní chodci. Kopriva si odpykává 13letý trest, manželku Divokého, která byla souzena za spoluúčast, soud osvobodil. Divoký celou dobu procesu stál na její straně a věřil v její nevinnu.

Fotogalerie
35 fotografií