Mladý pár si pro jistotu lehl na podlahu karavanu. „Přišel jeden náraz. Pak druhý a už jsme letěli,“ řekl mladík. Když se probral z bezvědomí, viděl jen torzo karavanu. Kola a podvozek. Okamžitě volal zoufale svou milou.

Uzdraví se oba

„Po chvíli se mi ji podařilo objevit na břehu o kus dál. Vtom začali z pobořených domů vycházet zakrvácení lidi. Ti mně pomohli, i když mnozí byli sami zranění,“ vyprávěl Jan.

Za moment přijeli hasiči a policisté. „Přítelkyni položili na dveře a pronesli k sanitce. Potom stejně odnesli i mne,“ řekl. Oba skončili v hodonínské nemocnici.

Video
Video se připravuje ...

Takto to dnes vypadalo v Lužicích a Mikulčicích. Tornádo se nakonec zastavilo v lese asi 2 km za Hodonínem. Hynek Zdeněk

Janova přítelkyně leží na chirurgické jednotce intenzivní péče jen o patro výš než její milý. „Řekli mi, že bude v pořádku, že je stabilizovaná,“ tiše vyprávěl Jan. „Žijeme. Moc ji miluju,“ zavzlykal.

Ředitel hodonínské nemocnice Antonín Tesařík Blesk.cz řekl, že oba mladí lidé přežijí, nejsou v ohrožení života. „Dívka je ve vážnějším stavu než mládenec. Oba jsou ale stabilizovaní a mimo ohrožení životů. Prognózy lékařů jsou optimistické. Oba se uzdraví,“ ujistil ředitel.

Video
Video se připravuje ...

Muž natočil tornádo na Moravě z bezprostřední blízkosti. Policie ČR / obyvatel Lužic

Fotogalerie
6 fotografií