Záchranářská posádka vyslaná na adresu vyhodnotila situaci okamžitě. Šlo o překotný porod, převoz už nebyl možný. „Přemýšlel jsem, jestli stihneme maminku dostat aspoň do auta, ale pak jsem se rozhodl, že nebudeme riskovat. Kdybychom pak zůstali někde na chodbě v mezipatře a museli rodit tam, nebylo by to dobré,“ svěřil se jeden ze záchranářů.

Pochvala mamince

Nastávající maminka se podle něj chovala skvěle. „Musím ji moc pochválit, spolupracovala skvěle, nepanikařila a byla statečná. Za chvíli byl na světě krásný a zdravý kluk,“ dodal záchranář.  

„Malému Martínkovi je už týden a je to nádherné miminko, přejeme mu hodně zdraví,“ vzkázala mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

Poděkování šťastného táty

O tom, že posádka odvedla perfektní práci, svědčí i vzkaz hlavy šťastné rodiny. „Chtěli bychom ještě jednou poděkovat posádce, která nám na svět přivedla našeho synka. Velice oceňujeme jak profesionální, tak i lidský přístup,“ poděkoval  Martinkův táta.

Podobně skvěle zvládla nedávno stejnou událost jiná posádka na Hodonínsku. Té se podařilo s nastávající maminkou popojet sanitkou, jenže kvůli překotnému porodu musela zastavit a situaci zvládnout na parkovišti. 

VIDEO: Jihomoravští záchranáři přivádějí miminka na svět poměrně často.

Fotogalerie
3 fotografie