„Od června minulého roku nám obyvatelé Brna odevzdali do kontejnerů 740 kusů nábytku. Do 54 sociálně potřebných rodin následně putovalo 584 židlí, stolů, skříní a dalšího bytového zařízení,“ uvedla mluvčí radnice Radka Loukotová.

Kontejnery najdou lidé v ulicích Dusíkova, Hapalova, Veveří a Jana Svobody. „Lidé do nich mohou odevzdat prakticky veškerý nábytek s výjimkou čalouněných kusů a elektroniky,“ uvedla Karla Kučerová, která má na starosti evidenci a výdej nábytku.

Podle Kučerové někdy lidé odevzdají i poměrně nový nábytek. Nic co by mělo ale nějakou historickou hodnotu zatím nikdo bezplatně neodevzdal. I tak je o nábytek velký zájem.

„Tím, že někomu nábytek dovezeme až k domu, to ale nekončí. Sociální pracovníci následně kontrolují, zda ho rodiny mají a někde ho například neprodaly. Pokud by se někdo pokusil systém zneužít, už by nikdy nic nedostal,“ upozornila Kučerová.

VIDEO: Mnoho chudých lidí se dostane do problémů poté, co si vezmou půjčky, které z nejrůznějších důvodů poté nesplácejí. Co všechno jim pak může exekutor zabavit?

Video
Video se připravuje ...

Nový zákon o exekucích ochrání partnery dlužníků! Eva Fraňková, Lukáš Červený

Fotogalerie
8 fotografií