Mladík  uprchl na Slovensko, kde byl po čtyřech dnech zadržen policií v Martině. Nyní je umístěn v policejní cele v Brně, řekla ČTK mluvčí jihomoravské policie Petra Vedrová.

Minařík se svým vydáním do vlasti souhlasil. Jeho předání se uskutečnilo na společném česko-slovenském policejním pracovišti u někdejšího hraničního přechodu Hodonín-Holíč.

„Následně byl převezen do sídla jihomoravské policie v Brně, kde se konají úkony trestního řízení,“ uvedla mluvčí.

Lze předpokládat, že mladík bude po nich umístěn do vazební věznice v Brně-Bohunicích. Za pokus o vraždu, loupež a nedovolené ozbrojování mu hrozí až 20 let vězení.

Kriminalisté předpokládají, že při svém výslechu v nejbližších hodinách celý skutek objasní. Dosud se nepodařilo zjistit, proč vlastně na seniora střílel. Důchodce přežil událost jen díky šťastné náhodě.

Napadení se stalo 15. června na okraji Brna. Minařík podle spisu zastavil projíždějící osobní auto. Když namířil na řidiče zbraň, kterou předtím ukradl svému otci, řidič ujel. Další motorista už takové štěstí neměl. Byl jím čtyřiasedmdesátiletý muž.

Při výstřelu mírně uhnul hlavou, což mu zachránilo život a utrpěl jen lehčí poranění. Následně se pachatel podle kriminalistů přesunul do Brna-Bystrce, kde vyloupil prodejnu s potravinami.

Policii se krátce po činu podařilo vypátrat totožnost muže a vyhlásila po něm pátrání. Jeho rodiče jej prostřednictvím ČTK vyzvali, aby se přihlásil kriminalistům. Ti pak vypátrali, že odjel do Martina, kde jej slovenští policisté následně zatkli.

Fotogalerie
5 fotografií