Krytý bazén v Kyjově dlouhodobě scházel zejména s ohledem na plavce, proto které radnice dlouhodobě organizovala bezplatné zájezdy do okolních obcí. Nyní je v aquacentru k dispozici pět plaveckých drah.

Chrliče i tobogán

„Plavecký bazén má hloubku od 1,2 do 1,6 metru. Je určen jak pro kondiční plavce, tak výuku plavání, anebo pro plavecký oddíl, který by v Kyjově mohl vzniknout a rozšířit ve městě možnosti sportovně-relaxačních aktivit,“ uvedl starosta Kyjova František Lukl (45, Sedmadvacítka nezávislých).

Kromě plaveckého je v aquacentru i zážitkový bazén s teplotou vody 32˚C a vodními prvky v podobě masážních trysek, bazénových chrličů a tobogánu. Součástí je i vířivka. Dále je tam dětské brouzdaliště s atrakcemi.

Zábava pro tisíce

Návštěvníci v novém centru najdou i čtyři sauny a parní kabinu s širokou škálou teplot a vlhkostí. „Budou se zde pořádat i populární saunové ceremoniály, k dispozici jsou masáže a sauna bar. Součástí wellness je i ochlazovací bazének a relaxační místnost s hvězdným nebem – hvězdokupa vzdálená 200 tisíc světelných let vyfocená Webbovým dalekohledem,“ upřesnil Lukl.

Nové aquacentrum je propojené s koupalištěm, takže je zajištěn jeho celoroční provoz. Kapacitu má 220 lidí. Radnice je přesvědčena, že se stane lákadlem i pro okolí. „V dojezdové vzdálenosti do 30 minut bydlí 150 tisíc obyvatel,“ vysvětlil starosta.

Z vlastního rozpočtu

Radnice se do výstavby aquacentra pustila i přes to, že na podobné aktivity neexistují dotace. „Platíme to proto z vlastního rozpočtu a vzali jsme si úvěr. V tuhle chvíli, ale zatím není jasné, jakou částku jsme z něj potřebovali vyčerpat,“ řekl tajemník kyjovské radnice Filip Zdražil.

Základní vstupné do plaveckého bazénu je 100 Kč/h, 90 min vyjde na 130 Kč. Zájemci o zábavní zónu, která je včetně plaveckého bazénu, zaplatí za 90 min od pondělí do pátku 220 Kč, o víkendech 250 Kč. Celodenní vstupenka vyjde na 430, resp. 480 Kč v pracovní dny a o víkendech. Celodenní wellness vyjde na 480 a 530 Kč. Rodiny mají výrazné slevy.  

VIDEO: Kyjov otevřel po třech letech letní koupaliště.

Video
Video se připravuje ...

Kyjov otevřel po třech letech letní koupaliště. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
13 fotografií