Zatímco hudebníci z Pražského filmového orchestru zahrají melodie z nejslavnějších westernů, další desítky herců, jezdců a kaskadérů budou vedle nich vytvářet živé scény z těchto filmů. Nad hlavami jim zakrouží orlice a tečku za vystoupením udělá umělý vodopád.

Unikátní spojení 

„Spojení hudebníků, divadla a koní na jedné scéně, kde se jede na živou hudbu, je naprosto ojedinělým počinem,“ řekl Blesk.cz režisér Igor Krištof, který je tvůrcem akčních scén z takových filmových novinek, jako je Jan Žižka nebo Princezna zakletá v čase II. Konat se budou dva koncerty v jednom dni, jeden před polednem, druhý večer v 18.hodin.

Skladby pro představení vybíral s dirigentem pražského orchestru Jiřím Koryntou. Diváci se mohou těšit na největší westernové legendy stříbrného plátna. Dorazí drsný pistolník ze Sedmi statečných Chris i padouch Calvera, s nímž bojují chudí obyvatelé mexické vesnice.

Na scéně nebude chybět legendární zálesák Sokolí oko a poslední Mohykán náčelník Čingačgúk. Přijede psanec Harmonika, dobře známý z kultovního snímku Tenkrát na západě. Přicválá seňor Zorro. Dorazí pokrevní bratři Vinnetou a Old Shatterhand i Limonádový Joe.

Výzva jako hrom

„I pro nás je účast na tomto projektu obrovskou výzvou, když si vezmu, že těsně kolem nás budou jezdit koně. Přiznám se, že jsem z toho byl původně nesvůj, ale uklidnilo mě, že v sedlech koní budou opravdu zkušení jezdci,“ uvedl s úsměvem dirigent Korynta.

Na scéně bude stádo koní známého trikového jezdce Michala Bednáře, který s nimi vystupoval v zahraničí ve velkých show, a to od Číny až po Itálii, Německo nebo Dánsko.

„Chceme spojit něco, co se může zdát naprosto nespojitelné. Propojíme svět vážné hudby se světem koní, s přírodou, s filmovými legendami, které čas neodvál, ale naopak jim pomohl ještě více zazářit. Tato forma představení si bezesporu své diváky najde,“ zdůraznil šerif městečka Luboš Jerry Procházka.

Chystají i Poklad na Stříbrném jezeře

Pro vystoupení zvolil přírodní amfiteátr westernového městečka, v němž se od letošního léta bude po tři roky hrát divadelní představení Poklad na Stříbrném jezeře, což je nejslavnější z příběhů o apačském náčelníkovi Vinnetouovi a jeho bílém bratrovi Old Shatterhandovi.

VIDEO: Dabér zesnulého Vinnetoua Stanislav Fišer 

Video
Video se připravuje ...

Dabér zesnulého Vinnetoua, oněmělý Fišer: Je mi, jako by umřel bratr! Miroslava Dvořáková, Lukáš Červený