Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tady budete v Brně bruslit: Led, který nestudí, a nové trenažéry

/
  • Jaká kluziště se letos otevírají v Brně: Led, který nestudí a nové trenažéry.
    3. prosince 2022 ● 09:15

    V centru Brna pod nohama Jošta se letos nebude bruslit, nicméně sportovci o možnost klouzat na ledu nepřijdou. Kde si Brňané všude letos zabruslí a zvýší se kvůli cenám energií všude vstupné? Jaké kluziště je největší ve městě a kde se dá bruslit na umělém ledu, který při pádu méně bolí?

  • 1.

    Měkčí pády na Lesné

    Led, který nestudí a při pádu méně bolí! Největší brněnské kluziště z umělého ledu se nachází na Lesné nedaleko zastávky tramvaje Čertova rokle. „K dispozici jsou dvě plochy z umělého ledu, půjčovna a broušení bruslí, půjčovna pomůcek pro začátečníky i hokejisty a bufet,“ vyjmenovala mluvčí SVČ Lužánky Kristýna Kolibová.

    Na ploše se bruslí stejným způsobem a se stejným vybavením jako na vodním ledu. Rodinné vstupné stojí 180 korun, dospělý zaplatí 70 korun, děti do tří let jsou zdarma.

  • 2.

    Trenažery pro děti za Lužánkami

    Kluziště za Lužánkami se otevře až první prosincový den. Veřejné bruslení bude rozděleno do odpoledních dvouhodinových bloků, o víkendech bude plocha otevřená i dopoledne. „Na kluzišti si letos budou moci návštěvníci zdarma půjčit nové kovové trenažéry pro výuku dětí. Zajímavostí je, že zde 18. prosince proběhne Adventní bruslení s doprovodným programem,“ sdělila mluvčí STAREZ – SPORT Michaela Dittrichová. Dospělý zaplatí 100 korun, rodina 240 korun, dítě do pěti let bruslí zdarma.

  • 3.

    Dražší vstupné u Olympie

    Malé kluziště vyrostlo již tradičně na parkovišti před obchodním centrem Olympia nedaleko hřiště a lezecké stěny. V pátek a o víkendu se bruslí až do 21. hodiny, v pracovním týdnu je otevírací doba o hodinu kratší.

    Bruslaři si v aréně u Olympie letos připlatí. Vstupné se sice zvýšilo, návštěvníci ale mohou kluziště využívat dvě hodiny místo jedné. Dospělí zaplatí 120 korun, rodinné vstupné stojí 360 korun.

  • 4.

    Největší kluziště na Vodové

    Největší venkovní kluziště v Brně, které se nachází na Vodové ulici v Králově Poli, se otevře o prvním adventním víkendu. „Novinkou je kvalitnější ozvučení ledové plochy i šaten. Přibyla druhá pokladna, díky níž budou zájemci trávit delší dobu na ledě než ve frontě,“ sdělila Dittrichová.

    Na návštěvníky čeká také doprovodný program, na Vodovu přijde 5. prosince dětem rozdat dárky Mikuláš. Vstupné pro dospělé stojí 110 korun, pro rodinu 260 korun.

    Fotogalerie
    5 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy