Letošní hudební sestava dvoudenního Létofestu byla opravdu silná. Na dvou pódiích se střídaly „známé firmy“ – úspěch měla i Vypsaná Fixa či Lenny. „Marek Ztracený dorazil s dechovou sekcí, která okořenila jeho program a dodala mu další rozměr,“ prozradil jeden z pořadatelů Pavel Vlašín.

Video
Video se připravuje ...

étofest s indiánským tábořištěm: Zazněly nové písně kapel Divokej Bill a Mig 21 mm

Hrály se i nové písně

Wanastowi Vjecy, které mají v Brně velkou fanouškovskou základu, hrály na Létofestu již třetím rokem. Letos naplánovaly novou vizuální show i playlist. „Doplnili jsme ho o písničky, které jsme dlouho nehráli, a o které si sami fanoušci píšou,“ prozrazuje Robert Kodym z kapely Wanastowi Vjecy.

Divokej Bill a Mig 21 nabídli posluchačům Létofestů zbrusu nové skladby. „Nové písničky hrajeme také proto, že se nám pak společně s diváky vyvíjejí. Moc na ně ale v programu neupozorňujeme, aby nám je lidé nenatáčeli a nedávali na YouTube. Vyjdou na našem novém albu v roce 2021,“ říká zpěvák Mig 21 Jiří Macháček.

S indiány na koních

Zajímavostí byl doprovodý program - indiánské tabořiště. Nechybělo teepee a vysoký barevný totem. „Na děti čekalo šest soutěžních stanovišť se spoustou úkolů, jako například lov bizonů či slalom na koních a chytání ryb,“ říká jedna z návštěvnic Aneta Vašková, která s sebou na festival přivedla dvě dcery.