Kuriozitou byl burger se žabími stehýnky. O klasické „hambáče“ s trhaným hovězím masem, byl ale paradoxně větší zájem. „V minulých letech jsme měli v nabídce dokonce šnečí burger. Speciality zaujmou, ale lidé si koupí raději klasiku,“ myslí si organizátor festivalu Bedřich Snášel. 

Video
Video se připravuje ...

Dvacet pět tisíc lidí ochutnávalo kuriozity jako humří a pštrosí burger, či žabí stehýnka v housce. mm

Vařil pro královnu a navrhl burger

To potvrzují i samotní návštěvníci festivalu. „Burger, který jím, se obsahuje chutné hovězí maso a omáčku. Manželka si dala burger, ve kterém je víc zeleniny, kupř. zelí, mrkev,“ říká jeden z hostů Daniel Marcek. Kromě hovězího byly populární i hamburgery s bezlepkovým pečivem a vegetariánské varianty.

Zajímavostí byl královský burger, jehož recepturu připravil kuchař Michal Krpec, který vařil i pro královnu Alžbětu II. Krpec pracoval v restauraci Donalda Trumpa mladšího v Irsku. Když královna zavítala na oficiální návštěvu, zde se konal banket.

American drink s chia a kokosem

K jídlu se podávalo pivo především od oblíbených malých pivovarů, míchané koktejly, ale i zvláštnost – tzv. American drinks. „Mladí tyto speciální drinky přímo zbožnují. Jsou k dostání v plechovkách a nabídka je obrovská,“ ukazuje Snášel na nápoje z aloe vera, kokosu, chia semínek a jiné originály „oblečené“ do pestrobarevného plechového kabátu.