Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

V tramvaji i na radnici: Mikuláš s čertem bude obcházet Brno a nadělovat i strašit

/
  • V ZOO Brno bude čert bude chřestit řetězy už 4. prosince.
    3. prosince 2018 ● 16:24

    V Brně se budou čerti ženit a andělé blýskat křídly. Hned několik akcí chystá moravská metropole na oslavu svátku svatého Mikuláše. Ta první se koná už 4. prosince, kdy trojice Mikuláš, anděl a čert bude v ZOO Brno rozdávat dárečky i onkologicky nemocným malým pacientům. Nejméně obvyklým místem, kde bude na brněnské děti čekat Mikuláš, je historická tramvaj. Připravte si básničky a písničky, ať nadílka může začít!

  • 1.

    V ZOO Brno dárky dostanou i rakovinou nemocné děti

    Čert bude chřestit řetězy už 4. prosince v zoo Brno. „Mikuláš, anděl a čerti spolu se zvířátky uvítají děti ve 13 hodin u vánočního stromu,“ uvedla Zuzana Sommerová. Na Mniší horu v Bystrci přijedou, jak je již tradicí, také onkologicky nemocné děti. Spolu se studenty Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity si zazpívají koledy a v rámci doprovodného programu vystoupí také dvě pěvkyně Klotylda a Matylda, které si říkají „brněnské tetiny“.

    V ZOO Brno bude čert bude chřestit řetězy už 4. prosince.
    Autor: Archiv ZOO Brno

  • 2.

    V Brně Mikuláš přijede tramvají

    Věděli jste, že i čert, Mikuláš a anděl jezdí tramvají? Ve středu 5. prosince 2018 od 16 do 19 hodin na vás budou čekat v té historické na Komenského náměstí. „Letos se akce koná potřetí. Za básničku, písničku nebo jen úsměv děti dostanou drobnou sladkou pozornost,“ slibuje mluvčí Dopravního podniku města Brna Hana Tomaštíková. Možná se najde i něco pro dospělé na zahřátí. Zájemci se sem dostanou mimo jiné i historickou tramvají z náměstí Svobody.

    V Brně bude jezdit Mikuláš s družinou i tramvají.
    Autor: DPP – Archiv DPP

  • 3.

    Čertík Čiko bude dělat lotroviny na náměstí Svobody

    V rámci brněnských Vánoc se i na náměstí Svobody koná Mikulášská nadílka. Začíná 5. prosince od půl šesté večer. Čertík Čiko, vánoční maskot sob a skřítci budou bavit děti. „Rozhýbou je, roztančí a rozesmějí všechny, aby se jim zima nedostala pod kůži. Za účast v soutěžích bude čertík rozdávat spousty drobností. Bude udržovat děti v dobré náladě, dokud nedorazí i Mikuláš s andělem. Ti už pak s veškerou důstojností náležící jejich postavení obstarají nadílku a předají dárky,“ říká manažer marketingu TIC Jan Gerych.

    V ZOO Brno bude čert bude chřestit řetězy už 4. prosince.
    Autor: Archiv ZOO Brno

  • 4.

    Mikulášoviny na radnici Brno-střed

    Radnice Brno-střed naplánovala na 5. prosince zábavné dovádění plné her a kreativního tvoření. Akce začíná od 16. hodiny ve společenském sále radnice na Dominikánské ulici. Děti se zabaví v tvořivých dílnách, v nichž si mohou vyrobit něco na Vánoce. Součástí programu je možnost navštívit Mikulášovu kancelář, kde děd s bílými fousy a zlatou berlou obdaruje ty, kteří nezlobili. Nebude ale chybět ani čert. „Myslím, že k české tradici patři anděl i čert. Někdy je potřeba jak odměna, tak drobné pokárání pro malé zlobivce. Ale našeho čerta se děti rozhodně bát nemusí," usmívá se mluvčí spolupořádající organizace Káveeska Barbora Kocmánková.

    Mikulášoviny na radnici Brno-střed
    Autor: Archiv Radnice Brno

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 3

gabreta: Přestalo tam strašit "Žít Brno", tak povolali čerta??

(03. 12. 2018 19:37)

zlymikes: V Praze to bude dárky rozdávat z nakradeného Kalousek.Jednoho čerta už má,druhého naleje

(03. 12. 2018 17:10)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy