Zatím poslední, devátá deska v řadě Dark Matters, vyšla před necelým rokem. „O vstupenky jev Brně velký zájem,“ upozorňuje před koncertem Frank Fišer z agentury OBSCURE Promotion.

Mají rádi Čechy, Moravu ještě neznají

K Čechám mají, podle slov jejich bubeníka Aki Hakala pozitivní vztah a jsou rádi, že se mohou podívat na Moravu. Bude to premiéra. „V Čechách hrají poněkolikáté, ale v Brně vůbec poprvé,“ upřesňuje pořadatel.

Finská čtyřčlenná kapela neměla žádná speciální přání na pochutiny, jako je to u podobně slavných interpretů obvyklé. Nenárokovali si bio potraviny nebo michelinského kuchaře. „Z hlediska cateringužádné zvláštní požadavky nemají, je to skromná kapela,“ tvrdí Fišer.

Přespávají v autobusu

O skromnosti rockerů svědčí i fakt, že nebylo dokonce ani nutné zajišťovat ubytování v jednom z luxusních brněnských hotelů. Členové skupiny nejsou ubytovaní ve "čtyřhvězdě", protože spí v autobuse! 

„Co se ubytování týče, vzhledem k tomu, že cestují během celého turné v autobuse, nemají na něj žádné požadavky,“ řekl Fišer a upřesnil, že muzikanti užívají tzv. Nightliner, luxusní autobus pro kapely, kde spí a mají své věci.

Tour pokračuje, po Brně následují Košice

V Brně se kapela nezdrží. Hned po vystoupení musí sbalit "fidlátka" a odjet k sousedům. Turné pokračuje na Slovensku. „Po koncertě v Brně hned odjíždí do Košic. Na Slovensku už vystupovali, ale v Košicích zatím ještě ne,“ sdělil Fišer.

VIDEO: Tomáš Klus (32) zazpíval v Býčí skále, výtěžek koncertu šel plně na charitu.