„Queer Ball organizujeme už popáté, ale až letos ho bude moderovat někdo z LGBT komunity, kdo je známý a odlišnou sexuální orientaci neskrývá,“ potěšilo hlavního organizátora plesu Marka Christa moderátorské duo: Jan Cina – Petr Vančura.

Queer Ball je projekt spolku STUD, který působí ve prospěch gay, lesbické, bisexuální a transgender minority. „Usilujeme o její plné právní i faktické zrovnoprávnění s ostatními členy společnosti. Queer Ball je jednou z cest, jak na sebe veřejně upozornit,“ dodal pořadatel plesu.

Jan Cina – vítěz soutěže Tvoje tvář má známý hlas – a jeho partner, herec Petr Vančura jsou dlouholetí partneři, kteří svou sexuální orientaci dávají otevřeně najevo. „Jsou vzorem i pro návštěvníky, že si ples mohou užít bez ostychu,“ doplnil Christ.

Ples bude nést podtitul On the Silver Screen (Na stříbrném plátně). Návštěvníci tak mohou zapojit svou fantazii a inspirovat se při výběru vhodného plesového oděvu hvězdami stříbrného plátna. O hudební doprovod se postará kapela Kolorez. Přestože jsou lístky už měsíc a půl vyprodány, na pár šťastlivců se ještě dostane.

„Tak velký zájem jsme ani po pozitivních ohlasech z let minulých opravdu nečekali. Protože je o akci velký zájem, dali jsme do prodeje ještě další vstupenky bez rezervace místa, které budou v prodeji také v den konání akce od 19:00 v KC Babylon,“ doplnil Christ.

Fotogalerie
5 fotografií