Kocour – nejlepší hraný film letošního Berlinale, Stát pevně – úspěšný snímek z letošního festivalu v Cannes, nebo Lovesong – známý z festivalu Sundance. To je jen malá ochutnávka festivalu Mezipatro, který začne 11. listopadu v Brně.

„Tématem letošního ročníku jsou hranice volnosti, které odkazuje na hledání limitů svobody z hlediska jednotlivce i společnosti,“ řekla ke queer festivalu jeho mluvčí Karla Melichnová.

Po běhu konopný protein na svaly
Brno ale nemyslí jen na filmy, připravilo i bohatý doprovodný program. „Na nedělní dopoledne jsme připravili akci: Zahřejte se během, která bude věnována běhání pod vedením ultramaratonky Lindy Beniačové. Každý účastník dostane po běhu na doplnění svalů konopný protein,“ doplnil informaci za pořadatele Jan Bodnár.

Pořadatelé očekávají, že na festival dorazí tisíce návštěvníků, pro které přichystali výhodné balíčky vstupenek na sedm libovolných představení za cenu pěti. Zájemci o festival by si ovšem měli včas ověřit data a časy promítání podle pohlaví. Například snímek Speed Dating bude v sobotu 12. listopadu promítán od 16:00 pro holky a v 18:00 pro kluky.