Kvůli charakteru prací je možné výluku uskutečnit v jednotlivých dnech pouze od 7.30 do 13.30, takže zasáhne cestující jen v ranní špičce. V odpoledních hodinách už zase pojedou místo autobusů vlaky podle jízdního řádu.

Kromě rychlíků Brno - Ostrava - Bohumín a Brno - Olomouc - Šumperk nahradí  v době výluky autobusy i osobní vlaky mezi Vyškovem a Nezamyslicemi.

Odkud pojedete?

Z Brna autobusy odjíždějí od stanoviště u viaduktu přes Křenovou ulici, ostravské rychlíky do Brna přijedou do Úzké ulice k nákupnímu centru Vaňkovka.

V Ivanovicích a Chvalkovicích zastavují autobusy na autobusových zastávkách v obci, v ostatních zastávkách a stanicích zajíždějí autobusy k nádraží. V autobusech není zajištěná přeprava kol.

Jen se opravuje

Výluky nejsou na staré jednokolejné trati výjimkou. Správa železnic dlouhodobě pouze opravuje to, co je nutné a více do tratě neinvestuje. Roky se připravuje kompletní přestavba s řadou přeložek, která zahrnuje položení druhé koleje a zvýšení rychlosti až na 200 kilometrů za hodinu.

O modernizaci se mluvilo již před rokem 2015. V tomto roce vznikla studie proveditelnosti, podle níž nyní příprava postupuje, avšak aktuálně Správa železnic uvádí jako rok dokončení přestavby trati mezi Brnem a Přerovem rok 2032.

VIDEO: Stavba nového přemostění v Blansku.

Video
Video se připravuje ...

Stavba nového přemostění v Blansku město Blansko