„Koupaliště Riviéra je unikátní projekt, který vytvořil umělou říční krajinu podél řeky Svratky, aniž je s řekou jakkoliv spojený. Navozuje dojem zajímavého prostředí venkovního koupaliště, které v krajině působí přirozeně, jako by tam bylo od nepaměti,“ uvedl náměstek primátorky Petr Hladík. Je tu prostor pro mnoho sportovních i volnočasových aktivit pro celou rodinu.

Z koupaliště unikala voda 

Rekonstrukce Riviéry se uskutečnila v letech 2017 a 2018. „Museli jsme k ní přistoupit z důvodu masivního úniku vody z původního bazénu. Denně se kvůli tomu ztratilo až 200 kubíků vody a její doplňování stálo statisíce korun,“ uvedl Martin Mikš, ředitel společnosti Starez-Sport, která se o koupaliště stará.

Původní betonovou dlažbu proto nahradily vany z nerezu. Na koupališti také přibyl osmimetrový tobogán, 15 metrů dlouhá skluzavka, lavice a lehátka i lanový most s plujícími lekníny nebo vodní děla, chrliče a další zajímavosti pro děti.

Přes zimu se bude ve stavebních pracích ještě pokračovat. Upraví se okolí vstupu na koupaliště zhruba za 50 milionů korun. Zdemoluje dřevěné objekty, na jejichž místě budou dvě budovy pro převlékárny, sprchy a také pro občerstvení.

VIDEO: Sportovní park na koupališti Riviéra.

Video
Video se připravuje ...

Sportovní park na koupališti Riviéra. mm