Nic není dál od pravdy. Úchyl holčičku opakovaně přinutil, aby mu sahala na ztopořený pyj. „To odmítala, vzal tedy její ruku, položil ji na svůj penis a pohyby nahoru a dolů onanoval, po čemž nezletilá utekla do svého pokoje,“ stojí v soudním spise.

Dívenku zneužíval pedofil na ubytovně i na procházkách, v lese nad sídlištěm a dokonce i na posedu. „Nezletilá stála u stromu a obviněný se postavil před ní tak, že sledoval, zda někdo nejde a nevidí je, opět mu musela hladit obnažený penis rukou až do doby, než ejakuloval. Poté z místa odešli domů,“ popisuje spis otřesné zážitky dívenky.

Holčička nedostane ani bolestné

Soud však Jozefa vzhledem k postoji matky a absenci důkazů potrestal jen tříletou podmínkou odloženou na čtyři roky. „Kvůli důkazní nouzi nešlo jinak,“ kroutili hlavou soudci.

Zmocněnec zneužité dívenky u soudu pro dívku žádal alespoň finanční satisfakci 200 tisíc korun za prožitá traumata. Marně.

„Nepochybujeme, že ke skutku došlo, ale pro stanovení újmy je potřeba mít nějaký podklad v podobě lékařských zpráv nebo znaleckého posudku. Jinak stanovit satisfakci nelze, to bychom stříleli od boku,“ vysvětlil předseda odvolacího tribunálu Vlastimír Čech.

»Matka roku«

Matka naději na odškodnění své dcerce zhatila hlavně tím, že vypověděla, že o tom, co se stalo, doma s dcerou nemluví, protože tomu ještě nerozumí, a myslela si, že je to jen hra. Navíc s ní odmítla zajít k odborníkovi.

„Dcera ve škole prospívá, má kamarádky, chodí na kroužky, nedrží se stranou,“ citoval soudce matku.

Podle odvolacího soudu není tedy dost podkladů, aby soud rozhodl o nemajetkové újmě pro dívku jen proto, že se obžalovaný dopustil trestné činnosti.

Pokud by měl zvrhlý Jozef odškodné vyplatit, musí o bolestné dívka žádat civilní žalobou.

VIDEO: Advokátka Hrdá o znásilnění dětí: Případy ke zvracení! Proč je hranice bezbrannosti 5 let špatně?

Video
Video se připravuje ...

Advokátka Hrdá o znásilnění dětí: Případy ke zvracení! Proč je hranice bezbrannosti 5 let špatně? Markéta Volfová/ Lukáš Červený