„Seděl jsem na lavičce a popíjel jsem pivo. Najednou jsem dostal ránu do hlavy,“ popsal noc z letošního března u čerpací stanice OMV v Prostějově poškozený Radek L.

Pistolí na hlavu

Mladík pak použil plynovou pistoli a mířil své oběti na hlavu, sebral jí peníze a mobil. Přepadení přiznal, uvedl jen rozdílný způsob počátku konfliktu. „Když jsme šli kolem něho, poslal nás do p*či a kamarádce řekl, že je vyžraná,“ hájil se před soudem lupič. U soudu řekl, že byl pod vlivem pervitinu.

„V peněžence jsem našel 1200 korun, vzal jsem si je,“ přiznal lupič. Dlouho se ale neradoval. Jen o malou chvíli přijeli policisté, kteří o přepadení věděli díky kamerovému systému čerpací stanice a lupiče zadrželi.

Každý den "na perníku"

Soudce zajímalo i to, jak často je Samuel Š. pod vlivem pervitinu. „Kouřím ho každý den. Peníze na něj získávám prodejem různých věcí,“ upřesnil mladík, který přiznal, že až dosud pracoval ve svém životě pouhý týden. „Byla to práce s dřevem, ale nešlo mi to, tak jsem tam skončil,“ vysvětlil.

Nyní mu za loupežné přepadení, po kterém skončil Radek L. s tržnou ránou na hlavě a krvácením na hrudníku, hrozí deset let za mřížemi.

VIDEO: Loupež na pražském Smíchově.

Video
Video se připravuje ...

Loupež na pražském Smíchově Policie ČR