Ze záznamů bezpečností kamery, který má k dispozici Policie ČR je možné zpozorovat, že muž padnul k zemi krátce poté, co platil u pokladní přepážky. Ostatní zákaznicí včetně paní pokladní muži přispěchali ihned na pomoc. Jeho bezvládné tělo se snažili pomocí první pomoci přivést zpět do normálního stavu.

Mezitím, co jeden ze zákazníků muže resuscitoval, tak se přivolaní záchranáři na místě mohli věnovat odbornější zdravotnické péči - zajištění žilních vstupů apod. Po půl hodině společného úsilí se povedlo muže stabilizovat a byl letecky transportován do nemocnice. Muž sebou na pobočce měl i svého psa, který byl zřejmě v šoku, a proto i agresivní. Toho později převezla městská policie obce Rousínov.

Muže se podařilo identifikovat pouze podle kartičky z loterie. Příbuzní už jeho a  psa hledali. Police jim dala okamžitě vědět. Momentálně muž bojuje o návrat do běžného života. Je hospitalizován na jednotce intenzivní péče.

„Díky úsilí všech zainteresovaných nyní muž bojuje o návrat do běžného života na jednotce intenzivní péče. V podobných situacích je třeba okamžitě reagovat. První vteřiny a minuty jsou pro záchranu života rozhodující,“ oznámil v policejní tiskové zprávě mjr. Pavel Šváb.

Video
Video se připravuje ...

Muž bojuje o návrat do běžného života Youtube/@PolicieCZ

Fotogalerie
5 fotografií