„Šéfkou baráku“ se cítila být agresivní dívka (16), která se přes dětské domovy, řadu výchovných trestů za loupeže, napadení vychovatelky i drogy dostala až do výchovného ústavu. Ve chvíli, kdy přišla další dívka s podobně pochybnou minulostí, rozhodla se jí ukázat, koho bude poslouchat.

Napadání a menší konflikty vyvrcholily v létě tím, že agresorka vlezla mladší z dívek do postele, když spala, a osahávala ji na intimních místech. To se ještě napadené podařilo utéci. Za pár týdnů ale ostřílená útočnice přitvrdila a donutila dívku, aby ji sexuálně uspokojila.

Chtěla ji zostudit

„Pohlavní styk si vynutila za využití své dominance. Byla vedena záměrem, aby ublížila, ponížila, ztrapnila poškozenou,“ uvedla podle serveru novinky.cz soudkyně Hana Kurfiřtová.

Vypovídala i poškozená dívka. „Ona na mě byla hnusná. Hladit ji pro mě bylo hnusné, vůbec se mi to nelíbilo,“ vypověděla.

Dostala více než rok v base

Obžalovaná přiznala první napadení. „Byla to hnusná sranda. Byla jsem zhulená díky trávě, kterou jsem dostávala od vychovatele nebo od kluků, co přišli z dovolenky,“ popsala u soudu a žadonila o další šanci: „Chtěla bych se vrátit, abych všem ukázala, že jsem se změnila, že už nejsem zlá, nervní, vulgární, bezcitná a nenapravitelná. Už se nebudu chovat škaredě k vychovatelům a dětem. Budu hodná, kamarádská a slušná.“ S vychovatelem, který dealoval „trávu", ukončil ústav okamžitě pracovní poměr.

Soud ale neobměkčila. „Není schopna uznat svoji chybu. Vše a všichni musí být pro ni, a pokud se tak neděje, přichází buď agrese, nebo hraná sebelítost,“ popsala soudkyně a odsoudila ji ke 14 měsícům ve vězení.

VIDEO: Advokátka Hrdá o znásilnění dětí: Případy ke zvracení! Proč je hranice bezbrannosti 5 let špatně?

Video
Video se připravuje ...

Advokátka Hrdá o znásilnění dětí: Případy ke zvracení! Proč je hranice bezbrannosti 5 let špatně? Markéta Volfová/ Lukáš Červený