Krvavé drama se odehrálo letos v únoru. Podle slov obžalované ji vzbudila prudká bolest, když jí její partner surově tahal za vlasy. Vzkypěla v ní obrovská zlost, popadla nůž a probodla mu jím lebku. Kateřina S. tvrdí, že si z toho nic nepamatuje.

Poslední kapka

„Kupodivu nebyl tento úder fatální. Muž zemřel až poté, co mu obžalovaná později zasadila nožem několik dalších úderů do oblasti krku a srdce. Šlo o výrazná bodnutí. Poškozený ušel pár kroků a padl,“ uvedl soudce Aleš Novotný.

Přivolaný znalec z oboru psychiatrie upozornil, že tahání za vlasy mohlo být tzv. poslední kapkou. „Dvakrát až třikrát ročně ji škrtil tak, že upadla do bezvědomí, dvakrát ročně měla i otřes mozku. Když byla v 7. měsíci těhotenství shodil ji ze schodů. Ze schodů shodil i její matku. Týral ji minimálně deset let,“ upozornil znalec.

Utíkala k alkoholu

Podle něj se proto obžalovaná postupem let stávala čím dál, tím víc závislejší na alkoholu. „Unikala tak ze zpackaného života a zoufalé situace,“ řekl znalec. Oběť měla v době útoku 2,67 promile alkoholu, obžalovaná 1,94 promile alkoholu.

Na otázku, zda si žena vražednou událost může pamatovat, či byla v nějakém afektu, ale nedokázal znalec uspokojivě odpovědět. Jeho zpráva přitom byla poslední věcí, která k vynesení rozsudku scházela. Státní zástupce i zmocněnec poškozených požádali, aby byl vypracován nový revizní posudek.


Rozsudek, který by jinak zřejmě zazněl už v úterý, padne až za několik měsíců. „S ohledem na nutnost zpracování nového posudku, odročuji líčení na neurčito. Obžalovaná bude nadále stíhána vazebně,“ dodal soudce.

VIDEO: Daniela obvinili z vraždy jeho přítelkyně Šarloty. Soudce ho poslal do vazby.

Video
Video se připravuje ...

Daniela obvinili z vraždy jeho přítelkyně Šarloty. Soudce ho poslal do vazby. TV JOJ

Fotogalerie
3 fotografie