Jeho kumpán a protřelý recidivista Milan Burnek (56), který vozy kradl, už sedí za mřížemi. Vyfasoval pravomocně 8 let. Elitní policista z Brna po celou dobu procesu vinu popíral.

„Byl to jen můj informátor,“ dušoval se muž zákona, který měl poskytovat informace o vytipovaných autech z policejních databází. Především pak, zda má dotyčné auto zabudován vyhledávací systém. Proti čtyřletému pobytu ve vězení se na místě odvolal. Případ tak zamíří ke krajskému soudu. 

„Podle mého názoru bylo jednoznačně prokázáno, že se obžalovaný zpronevěřil své práci policisty a spolupracoval s již pravomocně odsouzeným zlodějem aut Milanem Burnekem,“ konstatoval žalobce Jan Adam, který požadoval pro Miloše V. dokonce šestiletý trest.

Video
Video se připravuje ...

Žalobce Jan Adam k rozsudku v případě krádeží aut. Zdeněk Matyáš

„Hlavním důkazem, který soud přesvědčil o vině obžalovaných, byla zajištěná komunikace mezi Milošem V. a odsouzeným Burnekem,“ dodal žalobce.

Krádeže se táhly od roku 2012. Burnek vytipoval auta na jižní Moravě i na Vysočině, ukradl je a poté kontaktoval kriminalistu. Ten v policejní databázi zjistil potřebné údaje a komplice informoval. Pokud auto „prošlo", upravili jeho identitu. Jak se u soudu ukázalo, kriminalista dokonce využíval dva vozy, které Burnek ukradl, pro svou potřebu.

Údajný mozek gangu Milan Burnek v minulosti také organizoval krádeže a převozy vozů značky BMW z Rakouska. V tomto případu stíhala GIBS jiného policistu, který krádeže kryl. Burnek kromě osmiletého pobytu za mřížemi vězení nesmí pět let do okresů Třebíč a Jihlava..

Fotogalerie
4 fotografie