Loni na konci října seniorce „ochotně“ vyměnil vložku zámku na vstupních dveřích do bytu. Jeden klíč si ponechal a do cizího bytu chodil jako domů. „Odcizil různé šperky a peníze. Při poslední krádeži věcí byl poškozenou vyrušen a z bytu utekl,“ popsala obžaloba.

 Prý nic nevzal

Žena odvážně zloděje přetáhla berlou. I když mu neviděla do tváře, řekla, že podle chůze a toho, že utíkal směrem ke svému bytu o patro výš, jde o obžalovaného. Ulbrich u městského soudu dostal tří a půl roku, ale odvolal se. „Já mám tu babičku rád. U sousedky jsem byl vždy jen s jejím souhlasem a nic jsem tam nevzal,“ hájil se před odvolacím senátem.

Ten jeho odvolání smetl ze stolu, důkazy označil za dostatečné. „Pro pana obžalovaného jsme nenašli jedinou polehčující okolnost,“ shrnula soudkyně Markéta Jirsová. Recidivistovi přitížil i fakt, že se podle soudu snažil seniorku několikrát kontaktovat a ovlivnit ji ve svůj prospěch. Rozsudek je pravomocný.

Vykázali je ze síně

Zamítaný verdikt odvolacího soudu nevydržela Ulbrichova známá. „Vy tady odsuzujete nevinného,“ křičela na senát a po hysterickém výstupu byla vykázána na chodbu.

Tam ji vzápětí následoval i rozčílený obžalovaný. Předsedkyně senátu poté nechala pro jistotu povolat justiční stráž.

VIDEO: Recidivista kradl zásilky.

Video
Video se připravuje ...

Recidivista kradl zásilky, při útěku před policisty zakopl a spadl Policie ČR