Kotlár podle obžaloby vyhrožoval usmrcením soudkyni Městského soudu v Brně a také žalobkyni při vyhlašování rozhodnutí v jiném případu loni v červnu. Křičel na ně vulgarity a také, že se vrátí a zabije je a že zdechnou.

„Mě je to úplně jedno! Zdechneš, když tohle vydržím, tak jenom pro tebe, zdechneš a ty taky, za nic ty mr*ko zku*vená,“ chrlil vulgarity jako z kulometu.

Obdobně vyhrožoval i jinému brněnskému soudci při vyhlašování rozhodnutí, kterým soud muže ponechal ve vazbě. „Tebe si píšu pi*o, zabiju tě, zkurvysynu,“ běsnil tehdy Kotlár.

Něco jsem plácl, nebylo to vážně

Blanenský soud jej za to poslal na 22 měsíců do vězení, muž se proti rozsudku odvolal. „Svého činu jsem litoval. Prožil jsem nějaký stav, který si nepamatuju, měl jsem paniku, když jsem vyslechl rozsudek. Něco jsem plácl, co jsem ani nemyslel vážně," dušoval se u odvolacího soudu.

Soudce: Omluva s otazníkem

Odvolací senát ale verdikt okresního soudu potvrdil. Podle soudce Josefa Tatíčka je trest relativně přísný, ale není nepřiměřený. „Jediná polehčující okolnost, a to je ještě sporná otázka, je, nakolik toho litoval. Omluvu zaslal, ale doznání není, protože si to prý nepamatuje," uvedl soudce. Rozsudek je tak pravomocný.

Kotlár aktuální pobývá za mřížemi za loupež a vydírání. Aby toho nebylo málo, čelí další obžalobě pro těžké ublížení na zdraví a nebezpečné pronásledování.

VIDEO: Nepříčetný muž v Praze vyhrožoval, že najede autem do davu.

Video
Video se připravuje ...

Nepříčetný muž hrozil, že najede do davu lidí v centru Prahy (9. března 2021). Policie České republiky